Op Ameland zijn er diverse mogelijkheden voor recreatie, waarvan natuurlijk de watersport de meest belangrijke is.

Wil je een dagje niet aan het water zitten, of laat het weer het niet toe, zijn er talrijke recreatiemogelijkheden die leuk en indrukwekkend zijn.

Eén van die mogelijkheden is natuurlijk het eiland ontdekken op een fiets. Er zijn dan ook talrijke fietstochten uitgezet over het eiland, over mooie en goed onderhouden fietspaden. Op deze manier kun je het eiland ontdekken, en op plekjes komen waar niet iedere toerist zomaar komt.

Wees overigens niet bang voor de wind. Enerzijds valt het fietsen met wind op Ameland ontzetten mee, en aan de andere kant moet je misschien een stuk tegen de wind in fietsen. Op de terugweg heb je dan in dat geval de wind mee.

Mocht je liever een stukje gaan wandelen, dan worden die mogelijkheden ook geboden. Vooral natuurlijk langs de stranden en door de duinen, maar ook elders op Ameland.

Heb je een keertje geen zin om je te bewegen, dan kun je ook een bustocht boeken. Deze bustocht brengt je naar de mooiste, en meest aantrekkelijke plekjes op het eiland.

Ideaal dus als je rustig het eiland wilt ontdekken.

Andere mogelijkheden voor recreatie

Braderie en Markt
In de vier dorpen op het eiland zijn met enige regelmaat markten, en ook regelmatig een braderie. De VVV heeft in de zomermaanden een voerzicht wanneer en waar een markt of braderie wordt gehouden.

Uitgaan
Misschien denk je vooraf dat Ameland niets voor je is, want je wilt immers wel eens een keertje een feestje vieren.

Dat komt dan goed uit, want er zijn maar liefst twee discotheken op het eiland.

Discotheek de Lichtboei in Nes, en Discotheek Swinging Mill, ook in Nes. Ook zijn er diverse cafés en bars in de verschillende dorpen op het eiland. En hetzelfde is ook van toepassing als je een hapje wilt eten.

Bovendien zijn er vanzelfsprekend regelmatig muziekvoorstellingen en andere evenementen op Ameland. Een overzicht kun je verkrijgen bij de plaatselijke VVV.

Shares