Vakantie Ameland, op vakantie in eigen land. Waar kan dat nou beter dan op dit prachtige eiland? Dit mooie Nederlandse eiland ligt op ongeveer 45 minuten van de stad Holwerd, dat is waar de boot naar Ameland vertrekt.

Het aanbod van vakantiehuizen, appartementen, pensions en kamers groeit nog steeds omdat het eiland een opkomende locatie is om op vakantie te gaan in eigen land.

Wanneer je op vakantie gaat naar Ameland tref je daar een gevarieerd aanbod aan vakantieverblijven: een appartement in een boerderij, oude commandeurshuizen in de dorpen of bijvoorbeeld een huisje in de buurt van het Noordzeestrand. Hier kan het allemaal.

Boek een vakantie Ameland

Een vakantie boeken naar Ameland is erg eenvoudig. Er zijn verschillende sites waar dit kan en daarnaast kan dit ook nog steeds bij een reisbureau.

De hond meenemen op vakantie of een huisje speciaal voor niet rokers, dit kan allemaal in overleg tijdens het boeken. Alle dorpen op Ameland hebben campings, met een ruim aanbod aan chalets, caravans en tenten. Daarnaast heeft het eiland het schoonste strand van Nederland. Het strand is ruim 27 km lang.

Dit maakt het tot een prachtig Waddeneiland. De zintuigen van de toerist worden verwend met zuivere zeelucht, weldadige ontspanning, culinaire hoogstandjes en een prachtig uitzicht. Een eiland met erg veel en een unieke natuur.

Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze en dit maakt Ameland heel erg speciaal.

Daarnaast is er erg veel te doen. Vooral op cultureel en sportief gebied blijft dit eiland zeker niet achter.

Je kan de 4 leuke dorpjes bezoeken, wat overigens aanbevolen is. Elk dorpje heeft zijn eigen karakter en leuke winkeltjes.

Ameland heeft verschillende musea om te bezoeken en daarnaast ook een prachtige en toch ook wel imposante geschiedenis, waarin de zee vanzelfsprekend erg belangrijk is. Er kan deelgenomen worden aan boottochten of excursies waarmee het hele eiland verkend kan worden. Daarnaast kan je een fiets huren om zo zelf het eiland te verkennen.

Er zijn talloze mogelijkheden om jezelf te vermaken op Ameland, jong of oud het maakt niks uit.

Dorpen op Ameland
Ameland heeft 4 verschillende dorpen:

  • Nes is het dorp met de meeste vakantiewoningen en hotels. Daarnaast heeft Nes ook veel restaurants en bevindt zich hier de VVV.
  • Buren heeft vakantiepark Klein Vaarwater. Hier zijn diverse voorzieningen en groepsverblijven mogelijk.
  • Ballum is het meest karakteristieke dorpje van Ameland. Hier vind je het beste cafĂ© van Nederland namelijk Nobel. Voor de echte kroegtijger is dit dus het perfecte stukje Ameland.
  • In Hollum is de golfbaan D’Amelander te vinden. Deze ligt vlakbij grote vakantieparken , zoals Boomhiemke en Koudenburg.

Activiteiten en evenementen
In Ameland zijn veel verschillende activiteiten te doen. Dit maakt het een eiland waar iedereen zich kan vermaken. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld: paardrijden op het strand, zwemmen in de zee, wandelen door de duinen, lekker in de zon zitten op een strandpaviljoen of vissen op het wad. Daarnaast is dit een eiland waar men de auto mee naar toe mag nemen. Deze mag op de boot. Hierdoor blijft men mobiel op het eiland en kan er makkelijk van a naar b gereisd worden.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Shares