Watersport is rond Ameland in alle soorten en maten mogelijk, waarbij de meeste mensen niet veel verder zullen komen dan zwemmen, in de Noordzee of aan de andere kant in de Waddenzee, of zelfs alleen maar een beetje langs het strand lopen.

De stranden kunnen een heerlijke plek zijn, als het prachtig en zonnig weer is. Hoewel sommige zelfs zullen beweren dat de stranden nog veel mooier zijn als het ontzettend slecht weer is, bijvoorbeeld bij een storm.

Om te kunnen zwemmen, moet je wel het geluk van mooi weer hebben, want het water kan hier in zee ook in de zomermaanden beste wel koud zijn. Heb je het geluk van hogere watertemperaturen en lekker warm weer, dan is het zwemmen hier wel wat bijzondes,

Is de watertemperatuur van het zeewater niet hoog genoeg, blijven er nog tal van andere mogelijke watersporten over.

Andere soorten watersport

Rond Ameland zal het vaak waaien, en daardoor is het eiland een ideale bestemming als je wilt gaan surfen of kitesurfen waarvoor dan ook op diverse stranden mogelijkheden worden geboden.

Ook kun je bijvoorbeeld in de Noordzee bij Ameland natuurlijk goed zeilen. Let wel, op het eiland zelf is het niet mogelijk om een dergelijke boot te huren. Dat is wel bijvoorbeeld in diverse kustplaatsen in Friesland mogelijk, waarmee je in dat geval natuurlijk wel naar Ameland kunt varen.

Wel zijn er mogelijkheden om te leren surfen of te leren kitesurfen, en zelfs om golfsurfen te leren, al hoewel de golven natuurlijk niet echt bijzonder hoog zijn.

Ook passieve watersport is mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld een Robbentocht kunt boeken, waarbij je in de Waddenzee op zoek gaat naar deze bijzondere dieren.

De mooiste watersport is overigens voor veel mensen een tocht over het Wad, waarbij je bijvoorbeeld de dieren leert kennen die op het Wad leven, en ook weer niet al te lang moet treuzelen op de terugweg, als het weer vloed begint te worden.

Shares